Jeg elsker toppturer på sommer og vinteren.....ja hele året....og har stort sett alltid med meg tegnesaker i sekken. Det er derfor perfekt å bo i Tromsø,  med store, høye, flotte fjell så langt øyet kan se. For meg er det en frihetsfølelse og sitte høyt oppe på fjellet. Gleden og roen der gir meg massevis av inspirasjon og skaperglede, og mange av bildene og prosjektene mine blir til nettopp her. 

Tegning og maling har alltid vært endel av livet mitt. Jeg er ei rastløs sjel som alltid liker å ha noe å gjøre. Tranger til å skape ligger dypt i meg, og jeg bruker ofte tegning bevisst og ubevisst til å sortere tanker og følelser. 

Jeg er en autodidakt kunstner, tegner med blyant og penn, diverse markers, maler med akryl og vannfarger. Liker også å eksperimentere med andre typer maling, som gir nye uttrykk. Jobber på pairet, i photoshop, på lerret og rett på vegg.

I 2015 startet jeg bedriften min "Siw Utheim Pedersen".  Bildene mine viste seg å berøre mange ulike mennesker i forskjellige aldersgrupper og samfunnslag. Jeg fikk fort tilbud om diverse tegne- og maleoppdrag fra privatpersoner og bedrifter. Fra da av har hobbyen min vært en stor del av jobbhverdagen min. I løpet av disse årene har jeg fått, og takket ja til, så mange spennende oppdrag som jeg ikke kunne drømme om tidligere. Jeg har fått kunstnerisk frihet til å male kunst rett på vegg i utsmykkingsoppdrag for Consto AS i Tromsø, på Barneavdelingen ved UNN i Tromsø, i Tromsø Fengsel, på Skjelnan skole i Krokelvdalen, på Tromsdalen skole i Tromsdalen, på Hamna skole i Tromsø, på Slettaelva skole på Kvaløya, på Sentrum legekontor i Tromsø, på Barnepoliklinikken ved UNN i Tromsø, i Storelvahallen på Kvaløya, på Reinen skole i Tromsdalen, for Totalrenovering AS i Tromsø og på UPS i Tromsø. Se bilder i menyen under TEGNEOPPDRAG og UTSMYKKING...

Mange utfordrende år med sykdom har gjort at jeg nå nyter hverdagene med hele mitt hjerte, lever livet akkurat som jeg ønsker, smiler fra innerst til ytterst og bare gleder meg til fortsettelsen! I 2018 sa jeg opp min mangeårige lærerjobb, og har siden da jobbet som frilanser! Spennende, krevende, artig, lærerikt og FANTASTISK!!

Jeg håper å kunne spre glade farger og store, gode smil, fra meg til deg, gjennom min kunst og mine illustrasjoner. Målet mitt er å MOTIVERE deg - til å leve det livet DU ØNSKER! 

Siw