Æ elske å være på fjellet. På sommern med fjellsko og på vintern kjøre æ telemark. Tegnesakern e alltid med i sekken. Det er perfekt før mæ å bo i Tromsø, med store, høye, flotte fjell så langt øyet kan se. For mæ e d en frihetsfølelse og sitte høyt oppe på fjellet. Gleden og roen der gir mæ massevis av inspirasjon og skaperglede, og mange av bildean, prosjektan og nye idea blir til nettopp der. 

Tegning og maling har alltid vært endel av livet mitt. Æ e ei rastløs sjel som  liker å ha noe å gjøre. Tranger til å skape ligger dypt i meg. Sitt sjeldent i ro, men når æ tegne og male kan æ lett gå inn mi ega boble og la timan seile avgårde ...

Æ e en autodidakt kunstner... Tegner med blyant og penn, diverse markers, maler med akryl og vannfarger. Liker også å eksperimentere med andre typer maling, som gir nye uttrykk. Jobber på papir, i photoshop, på lerret og rett på vegg.

I 2015 startet jeg bedriften min "Siw Utheim Pedersen".  Bildene mine viste seg å berøre mange ulike mennesker i forskjellige aldersgrupper og samfunnslag. Jeg fikk fort tilbud om diverse tegne- og maleoppdrag fra privatpersoner og bedrifter. Fra da av har hobbyen min vært en stor del av jobbhverdagen min. I løpet av disse årene har jeg fått, og takket ja til, så mange spennende oppdrag som jeg ikke kunne drømme om tidligere. Jeg har fått kunstnerisk frihet til å male kunst rett på vegg i utsmykkingsoppdrag for Consto AS i Tromsø, på Barneavdelingen ved UNN i Tromsø, i Tromsø Fengsel, på Skjelnan skole i Krokelvdalen, på Tromsdalen skole i Tromsdalen, på Hamna skole i Tromsø, på Slettaelva skole på Kvaløya, på Sentrum legekontor i Tromsø, på Barnepoliklinikken ved UNN i Tromsø, i Storelvahallen på Kvaløya, på Reinen skole i Tromsdalen, for Totalrenovering AS i Tromsø og på UPS i Tromsø. Se bilder i menyen under TEGNEOPPDRAG og UTSMYKKING...

Mange utfordrende år med sykdom har gjort at jeg nå nyter hverdagene med hele mitt hjerte, lever livet akkurat som jeg ønsker, smiler fra innerst til ytterst og bare gleder meg til fortsettelsen! I 2018 sa jeg opp min mangeårige lærerjobb, og har siden da jobbet som frilanser! Spennende, krevende, artig, lærerikt, skummelt og fantastisk. 

Æ håpe å kunne spre glade farga og store, gode smil, fra mæ til dæ, gjennom min kunst og mine illustrasjoner, og MOTIVERE dæ - til å leve det livet DU ØNSKE! 

Siw